دو فصلنامۀ­ پژوهش‌های زبانی، مقاله­‌های تحقیقی در حوزۀ زبان­‌شناسی نظری، کاربردی، حوزه­‌های وابستۀ فرهنگ و زبان‌های باستانی، مطالعات مربوط به گویش­‌های زبان‌های ایرانی و همچنین در‌بر‌گیرندۀ گرایش‌های متنوعی در حوزۀ مسائل زبان (آموزش زبان، زبان‌شناسی، نشانه- معناشناسی، جامعه‌شناسی زبان، روان‌شناسی زبان، کاربرد‌شناسی زبان و...)است.  علاوه بر آن مقالات حوزۀ نقد و بررسی کتاب را مورد اهتمام قرار می‌دهد. مقالات در این نشریه صرفا به زبان فارسی است، مقالات به زبان‌های روسی، انگلیسی، فرانسه، عربی و... دریافت نمی‌شوند.

این مجله دسترسی به تمامی مقالات خود را برای همگان آزاد گذاشته است. استفاده از مطالب مجله با ذکر منبع بلامانع است.

حق کپی رایت مقالات برای نویسنده(گان) مقاله است. نویسنده(گان) مقاله هنگام چاپ مقاله حق انتشار اولیۀ مطالب را به مجلۀ "پژوهش‌های زبانی" واگذار می‌کنند. اما پس از آن می‌توانند فایل مقاله، بخشی و یا تمامی مطالب آن را در وبسایت‌ها، نشریات و کتاب‌ها با ذکر انتشار اولیه در مجلۀ پژوهش‌های زبانی منتشر کنند.

این مجله نویسندگان را تشویق می‌کند تا با به اشتراک‌گذاری مقالات در فضای مجازی موجب اعتلای دانش شوند.